LoonzakjesLoonzakjes23 juli 2020

Loonzakjes weer in trek!

Loonzakjes
Loonzakjes weer in trek? Hoe bedoelt u weer in trek? Wat zijn loonzakjes eigenlijk?
Het loonzakje is eigenlijk gewoon de benaming van de soort envelop dat het is. Dit envelopje werd tot in de jaren 60 gebruikt voor het uitkeren van het nettoloon, vandaar de naam loonzakje. Het uitkeren van het loon gebeurde meestal om de week of maand in die tijd. Toen er in de jaren 60 meer bank- en girorekeningen in gebruik werden genomen raakten de loonzakjes overbodig en verloren ze hun “nut”.


Is het loonzakje hetzelfde als een zaadzakje?

Alleen omdat een product loonzakje als benaming heeft betekent dit natuurlijk niet dat het alleen gebruikt hoeft te worden om loon mee uit te betalen. Door de vorm en sluiting is het papieren envelopje gemakkelijk op meerdere manieren te gebruiken. Als voorbeeld kan het gebruikt worden om zaadjes in te doen, dus een soort zaadzakje. Het verschil tussen een zaadzakje en een loonzakje is niet zo heel erg groot en daardoor kan dit envelopje makkelijk fungeren als een zaadzakje.


Loonzakjes, zaadzakjes of postzegelzakjes?

De loonzakjes zijn in meerdere afmetingen beschikbaar, bij ons al vanaf 63 x 93 mm. Deze kleine afmetingen zijn dus ideaal voor zaadjes, kleine cadeautjes of bijvoorbeeld postzegels mee te verzenden. De reden waarom de loonzakjes dus weer in trek zijn komt dus onder andere door de ideale afmeting om kleinigheden mee te verzenden of in op te slaan.

Heeft u een vraag over producten uit deze blog?

Klantenservice
010 - 497 07 77
ma t/m vr: 8:30 - 17:00 uur

Deel deze blog

Heeft u een vraag over producten uit deze blog?

Klantenservice
ma t/m vr: 8:30 - 17:00 uur

Deel deze blog

Geen reacties

Plaats een reactie

Naam Wordt getoond
Email Blijft verborgen