Productie Hello enveloppenProductie Hello enveloppen 8 oktober 2015

Hoe worden onze gekleurde Hello! enveloppen gemaakt?

Productie Hello enveloppen
Onze prachtige gekleurde Hello! Enveloppen bestaan uit 22 kleuren. Maar hoe worden onze enveloppen eigenlijk gemaakt? Wij leggen het u stap voor stap uit. Allereerst zijn er twee manieren waarop enveloppen kunnen worden geproduceerd: uit rollen of uit plano vellen.

Rollen
Bij productie vanaf een rol papier wordt in eerste instantie het papier aan de buiten- en binnenzijde bedrukt. Stap twee is het stansen van eventuele vensters of andere openingen in de envelop op een stansmachine. Dit proces gebeurt tegelijk aan het uitstansen of snijden van de basisvorm van de envelop. Op dit moment krijgt de envelop dus eigenlijk z’n vorm.

Plano rollen
Onze gekleurde papieren enveloppen – Hello! worden echter niet gemaakt uit rollen, maar uit plano vellen. Bij de productie van enveloppen uit plano vellen worden de enveloppenvormen zo efficiënt mogelijk over het oppervlak verdeeld, zodat de vellen zo economisch gunstig uitvalt. De enveloppenvorm wordt met een vast stansmes uitgesneden. Het mes wordt vast op de stansmachine bevestigd en vervolgens schuift de tafel met de vellen heen en weer, tijdens de bewerking kan het mes roteren om tegen elkaar geplaatste vormen uit te stansen.

Het omvouwen van de envelop
De volgende stap tijdens het proces is het omvouwen van de zijkleppen van de envelop. Daarna worden de banen van de envelop doorgesneden met een zogenaamd trennmes. Op deze manier ontstaat de losse envelop inclusief de vorm van de sluitklep en halsopening. Er kan bij een standaard envelop worden gekozen voor een gom- of plakrand, de volgende stap in de fabricatie is het aanbrengen van deze gom- of plakrand. Na het aanbrengen van de gom- of plakrand moeten de enveloppen worden gedroogd. Na het drogen van de enveloppen worden de enveloppen dichtgevouwen en zijn de enveloppen klaar voor gebruik.
De keuze voor productie uit rollen of plano vellen hangt af van de oplage en de vormkenmerken van de betreffende enveloppen. Heeft u een speciale, op maakt gemaakte envelop in gedachte, neem dan met ons contact op voor een vrijblijvende offerte. Dan bekijken wij samen met u welke oplossing het meest geschikt is, het produceren van de envelop uit rollen of uit plano vellen.

Heeft u een vraag over producten uit deze blog?

Klantenservice
010 - 497 07 77
ma t/m vr: 8:30 - 17:00 uur

Deel deze blog

Heeft u een vraag over producten uit deze blog?

Klantenservice
ma t/m vr: 8:30 - 17:00 uur

Deel deze blog

Geen reacties

Plaats een reactie

Naam Wordt getoond
Email Blijft verborgen